welcome to the cutest store in Paramaribo!

For inquiry or info send us a mail

 

Contact Us

 

David Simonsstraat
Paramaribo, Paramaribo,
Suriname

597 551256

Talula is not just a shop. It's a lifestyle that combines our love of fashion, music, and film; it is an expression of who we are. Talula is a culture created for those that love what we love. The free-spirited. Nature lover. The indie-inspired. The ones that live for festival nights and crave sexy, bohemian style. You're also know as the beach & palmtree lover.Yes, we're talking about you. 

We don't need to be the life of the party - we just make the party happen

Blog

Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum.

 

Girlboss: Chantal Jie Foeng Sang

Deborah Cher

chan.jpg

Girlboss of the month: Chantal Jie Foe Sang

Wie is Chantal?

Chantal is een 26-jarige jonge dame en staat bekend voor haar beroep als freelance make-up artist. Ze is ook een dochter, een zus van 6 anderen, a creative being, een vriend, een art lover en een jonge entrepreneur.

Werk en passie

Chantal was sinds ze zich kon herinneren gefascineerd door make-up. Ze moest zich vroeger vaak opmaken voor culturele optredens dus keek ze vaak naar “how to’s’’’ in modebladen en in Avon outlets voor wat tips. Ze wist toen nog niet dat ze dit tot haar professionele carrière kon maken, dus investeerde er toen nog niet in. Op haar 18e begon ze te werken bij Glow N.V. en heeft daar de basis van make-up kunnen leren. Ze heeft daar gewerkt tot haar 21ste jaar en sloot zich daarna aan bij BodyNsoul o.l.v Patrick Krolis als part time make-up artiest. In hetzelfde jaar kreeg ze de gelegenheid om mee te doen aan een competitie genaamd Fashion Fest. Bij Fashion Fest wist ze zeker dat ze make-up door wilde doen. Tijdens haar Fashion Fest avontuur leerde ze heel veel en is ze heel wat uitdagingen aangegaan zoals het meedoen aan competities. “Ik was totaal nieuw in het vak, ik had nog geen volledige make-up kit. Ik deed eigenlijk alleen mee omdat ik hoorde dat er workshops gegeven zouden worden. So, I challenged myself to go to the extremes’’. Make-up is in de tussen tijd Chantal haar full time job geworden waardoor ze niet zoveel tijd voor zichzelf heeft, maar wanneer ze tijd heeft doet ze graag Yoga of geeft ze aandacht aan al haar katten.

De ontwikkelingen en toekomst

Chantal geeft aan dat er nu heel wat duurzame ontwikkelingen zijn in de make-up wereld. Er ontstaat meer werkgelegenheid voor make-up artiesten, mensen worden ook bewuster over hun huidverzorging en men is ook bewuster van het kiezen voor vegan of plant-based producten wanneer men met make-up werkt. De make-up wereld is ook heel inclusief geworden; het is niet alleen gericht op een bepaald soort type vrouw, maar alle vrouwen en ook mannen maken nu meer gebruik van make-up en hebben en tal aan keuzes.
Chantal vindt deze ontwikkelingen geweldig, maar waaraan er meer gewerkt kan worden is de samenwerking geeft zij aan. Voor make-up artiesten moet het doel zijn om iedereen het er het beste uit te laten zien, ongeacht wie dan ook zodat diegene zich ook zelfverzekerd kan voelen en samen moeten make-up artiesten daaraan werken. Ook in Suriname ziet ze heel wat ontwikkelingen. Ze ziet een toekomst met meer werkgelegenheid als het gaat om de make-up en fashion industrie. “We hebben een heleboel creatieve mensen hier, but we just need to plan things really good and stick to it”. Ook in Suriname wil ze meer samenwerking zien in de fashion en make-up community.
Verder heeft Chantal een aantal plannen voor haar eigen toekomst. Ze wil graag nog aan enkele wel bekende internationale fashion shows werken. Ze wil ook graag haar bijdragen leveren in het verbeteren van de make-up en fashion industrie in Suriname. Verder heeft zij nog geen lange termijn doelen; “I’m just trying to enjoy this journey while making people aware that beauty doesn’t have to be painful or expensive”.

 

 

Chantal’s Advies

Haar advies voor jonge entrepreneurs, in het bijzonder degene die een passie hebben voor make-up, is: ”Just do it! Oefen, oefen, oefen! Do your research and don’t quit. And the right ones will see your passion for art”

Tekst: Fay King 🐝